Mobil uygulamalar, hayatımızın pek çok alanında olduğu gibi, ukulele çalma konusunda da bize birçok kolaylık sağlamaktadır. Bu yazıda, karşıma çıkan ve işinize yarayacağını düşündüğüm uygulamaları listeledim. Sizin de eklemek istediğiniz uygulamalar olursa bana Facebook sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.
1. Ukulele Akort Etmek İçin Kullanılabilecek uygulamalar:
Easy Ukulele – Ukulele Tuner (Android): Bu uygulama, ukulele çalgıcılarının adeta bir çakısı olarak değerlendirilebilir. Pek marifetli olan bu uygulamada; “chromatic tune” butonu ile ukulelenizi akort edebilir, “chord chart” butonu ile ukulele üzerinde çalabileceğiniz bütün akorların parmak pozisyonlarına ulaşabilir, “metronome” butonu ile alıştırmalarınızı istediğiniz tempoda çalabilirsiniz. Üstte yer alan boş tel seslerine tıklayarak yine ukulelenizi akort edebilirsiniz. Uygulamanın adeta bir çakıyı andırdığına siz de ikna oldunuz mu?
Ukulele Practice (IOS): Üstteki Android pazarında yer alan uygulama için söylediklerimin aynısı ITunes App Store’da yer alan şu nadide uygulama için de geçerli. İki uygulama arasında tasarım dışında hiçbir fark yok.
2. Akor Çalışmak İçin Kullanılabilecek Uygulamalar:
UChord (Ukulele Chord Finder) (Android): Bu uygulamada ukulelede çalınan akorlar içinden istediğiniz 4 tanesini seçip(uygulamaya para verirseniz 16 akora kadar çıkabiliyor) o akorlar dinleme ve istediğiniz şekilde kaydetme şansınız var
UChord (Ukulele Chord Finder) (IOS): Üstte bahsettiğim uygulamanın IOS pazarında bulunan versiyonu. Bütün özellikleri aynı.
Play Ukulele (Android): Bu uygulamada ukulelede çalabildiğiniz 8 akoru belirleyip o akorlar üzerinden ritim ve arpej çalışması yapmak mümkün oluyor. Oldukça kullanışlı bir uygulama.
Ukulele Fretboard Addict (IOS) Bu uygulama sayesinde ukulele klavyesi üzerinde notaların hangi perdelerde konumlandığını bulmanız için size öğretici küçük testler yapıyor. İşinize yarayabilir.